POLICIJSKA UPRAVA VUKOVARSKO - SRIJEMSKA
Glagoljaška ulica 27b, 32 100 Vinkovci, tel.: +385 32 342 222
vukovarsko-srijemska uprava > Vijesti > Dragovoljna predaja minsko-eksplozivnih tvari

Dragovoljna predaja minsko-eksplozivnih tvari

Dragovoljna predaja minsko-eksplozivnih tvari
4. siječanj 2018. -

Foto: ilustracija

Osoba koja je željela ostati anonimna jučer, 3. siječnja, je u službenim prostorijama policijske uprave dragovoljno predala tri ručne bombe, tri komada protuavionskog streljiva, signalni pištolj te šest komada pripadajućeg streljiva. Preuzete minsko-eksplozivne tvari policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu pohranio je u skladište PU vukovarsko-srijemske do uništenja.

Policija savjetuje:

Ovom prilikom skrećemo pozornost građanima da oružje i minsko-eksplozivne tvari koje žele dragovoljno predati policiji ne donose sami u prostorije policije. Savjetujemo da se obrate policiji putem telefona 192, izraze namjeru dragovoljne predaje oružja ili minsko-eksplozivnih tvari te će na njihovu kućnu adresu doći policijski službenici u civilnoj odjeći, u vozilu bez policijskih oznaka i preuzeti oružje odnosno minsko-eksplozivne tvari. Naglašavamo kako je iznimno opasno da oružje ili minsko-eksplozivne tvari građani sami donose u prostorije policije jer može doći do aktiviranja minsko-eksplozivnih tvari i ozljeđivanja građana.

Podsjećamo građane kako akcija „Manje oružje-manje tragedija“ odnosno akcija dragovoljne predaje oružja i minsko-eksplozivnih tvari nije vremenski ograničena te da se u bilo kojem trenutku, u bilo koje doba dana, mogu obratiti policiji i dogovoriti preuzimanje oružja i minsko-eksplozivnih tvari, bez ikakovih zakonskih sankcija.

Pozdravljamo jučerašnju gestu dragovolje predaje minsko-eksplozivnih tvari i pozivamo građane da slijede ovaj primjer, no, savjetujemo da ipak prethodno obavijeste policiju kako bi na vašu kućnu adresu došla stručna osoba i na siguran način preuzela minsko-eksplozivne tvari.Vijesti za aktualni mjesec:


16.10.2018.U Vukovaru obilježena 27. obljetnica smrti general-bojnika Blage Zadre
11.10.2018.Provale
9.10.2018."Medenjaci"- mali genijalci i budući policajci
5.10.2018.Utvrđen identitet smrtno stradale osobe
4.10.2018.Poziv na testiranje
3.10.2018.Edukacija o samozaštitnom ponašanju u Domu za starije i nemoćne osobe
2.10.2018.U teretnom vozilu zatečeno više osoba
2.10.2018.Konferencija za medije
2.10.2018.Učenici educirani o sigurnom kretanju u prometu


str.: 1 od 1. Ukupno: 9 zapisa.