POLICIJSKA UPRAVA VUKOVARSKO - SRIJEMSKA
Glagoljaška ulica 27b, 32 100 Vinkovci, tel.: +385 32 342 222
vukovarsko-srijemska uprava > Vijesti > Četiri prometne nesreće s teže ozlijeđenim osobama

Četiri prometne nesreće s teže ozlijeđenim osobama

Četiri prometne nesreće s teže ozlijeđenim osobama
24. rujan 2018. -

Foto: ilustracija

Tijekom proteklog vikenda na području PU vukovarsko-srijemske zabilježeno je 15 prometnih nesreća, od čega 10 prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta, jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena (Trpinja) te četiri prometne nesreće s teže ozlijeđenim osobama, o kojima više slijedi:

U petak, 21. rujna oko 7,30 sati, na cesti Orolik- Banovci, uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila, 58-godišnjak iz Zagreba sletio je s kolnika vozilom „Škoda“ zagrebačkih registarskih oznaka. Ulaskom u zavoj udesno, zbog neprilagođene brzine kretanja, 58-godišnjak je udario vozilom u ploču koja označava oštri zavoj udesno te sletio vozilom u odvodni kanal. U prometnoj nesreći vozač je teže ozlijeđen.

U petak, 21. rujna, oko 19 sati, 82-godišnjak iz Županje upravljao je osobnim automobilom „Mazda“, županjskih registarskih oznaka, krećući se ulicom Veliki kraj u Županji. Uslijed neprilagođene brzine kretanja, 82-godišnjak nije na vrijeme uočio biciklistkinju, 52-godišnjakinju iz Županje, koja se zaustavila kako bi skrenula ulijevo u ulicu B. J. Jelačića te propustila vozila koja su se kretala tom ulicom. Zbog udara vozila u bicikl, 52-godišnjakinja je pala na vozilo, a potom i na kolnik. U prometnoj nesreći 52-godišnjakinja je teže ozlijeđena.

U nedjelju, 23. rujna, oko 00,55 sati, na cesti Otok –Komletinci, 27-godišnjak iz Komletinaca, upravljao je osobnim vozilom „Alfa Romeo“, vinkovačkih registarskih oznaka. U jednom trenutku započeo je pretjecati vozilo koje se kretalo ispred njega, iako je osobni automobil „VW“ vinkovačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 20-godišnjak iz Komletinaca, koji se kretao iza njega, već započeo radnju pretjecanja vozila. Došlo je do udara „VW“ u „Alfa Romeo“ i slijetanja „VW“ ulijevo u kanal dok je vozilo „Alfa Romeo“ odbačeno udesno te dolazi do udara vozila „Alfa Romeo“ u  drugo osobno vozilo „VW“ kojim je upravljala 32-godišnjakinja iz Komletinaca, koja vozilom kretala ispred 27-godišnjaka.

 U prometnoj nesreći ozlijeđene su osobe koje su se nalazile u vozilu „VW“ koje je prvo započelo radnju pretjecanja: 21-godišnjak iz Komletinaca(putnik u vozilu) teže je ozlijeđen, dok su vozač i drugi putnik u vozilu (također 21-godišnjak iz Komletinaca) lakše ozlijeđeni.

Očevidom je utvrđeno kako je vozač „Alfa Rome-a“ upravljao vozilom pod utjecajem alkohola.

 

Jučer, 23. rujna oko 20,55 sati u Vukovaru, na križanju Kolodvorske ulice i glavnog kolnika Gospodarske zone, dogodila se prometna nesreća s teže ozlijeđenom osobom. 

47-godišnjakinja iz Vukovara, upravljala je osobnim automobilom „Opel Astra“ vukovarskih registarskih oznaka krećući se kolnikom Kolodvorske ulice. Skrećući vozilom ulijevo oduzela je prednost prolaska vozaču mopeda, 24-godišnjaku iz Vukovara, te je došlo do udara vozila u moped „Baotian“, vukovarskih registarskih oznaka. Uslijed udara i pada na kolnik vozač mopeda teže je ozlijeđen.Vijesti za aktualni mjesec:


16.10.2018.U Vukovaru obilježena 27. obljetnica smrti general-bojnika Blage Zadre
11.10.2018.Provale
9.10.2018."Medenjaci"- mali genijalci i budući policajci
5.10.2018.Utvrđen identitet smrtno stradale osobe
4.10.2018.Poziv na testiranje
3.10.2018.Edukacija o samozaštitnom ponašanju u Domu za starije i nemoćne osobe
2.10.2018.U teretnom vozilu zatečeno više osoba
2.10.2018.Konferencija za medije
2.10.2018.Učenici educirani o sigurnom kretanju u prometu


str.: 1 od 1. Ukupno: 9 zapisa.