POLICIJSKA UPRAVA VUKOVARSKO - SRIJEMSKA
Glagoljaška ulica 27b, 32 100 Vinkovci, tel.: +385 32 342 222
vukovarsko-srijemska uprava > Vijesti > "Medenjaci"- mali genijalci i budući policajci

"Medenjaci"- mali genijalci i budući policajci

"Medenjaci"- mali genijalci i budući policajci
9. listopad 2018. -

Foto: PU vukovarsko-srijemska

Neobičan sastanak jutros je održan u Konferencijskoj dvorani policijske uprave. Nije bilo crnih vijesti, ozbiljnih lica, izloženih čudnih predmeta, bljeskanja foto-aparata, ni titranja crvenog svjetla tv-kamera. Jedno što je podsjećalo na prisutnost policije bila je plava boja središnjeg panoa s mnoštvom srebrnih slova koja su nabrajala imena policijskih zgrada, no, čak su se i ona, na odbljesku jutarnjih zraka koje su razigrano prodirale kroz prozor, činila poput rasute srebrne prašine. A gosti zbog kojih je i uvijek ozbiljni policajac na glavnim vratima zgrade razvukao široki osmjeh na  licu je 37 mališana iz dječjeg vrtića „Medenjak“ iz Vinkovaca.

Iako su sjedili za velikim stolom, na visokim stolicama na  kojima sjede odrasli za kakvog ozbiljnog razgovara o temama razumljivima samo onima koji više ne vjeruju u zubić-vile, Djeda Božićnjaka i uskršnjeg zeca, mališani iz skupine „Genijalci“ u potpunosti su opravdali svoj naziv jer su bili i više nego genijalni sugovornici ovog sastanka. Razgovaralo se o zadaćama policajaca u kvartovima, prometnim pravilima i sigurnom kretanju djece u prometu, lijepom ponašanju među prijateljima, obveznom zaključavanju bicikala, opasnostima koji se kriju u rukovanju oružjem i nepoznatim predmetima…Sve što su domaćini druženja pitali- policajaka Mirna, policajci Siniša, Boris i Tihomir, mali gosti znali su točan odgovor. No, nisu točno znali kako policajac Tihomir pomoću čarolije crnog praha, na praznom papiru stvori otiske prstiju. Stoga su mališani, kako bi raskrinkali tajnu njegove čarolije, zatražili da svakome od njih ponovi svoj trik i na papiru stvori upravo njihovu ruku. Kao uspomenu na današnje druženje, remek-djelo s otiskom ruke djeca su ponijela kući kao i majice s logom nacionalne kampanje o opasnostima od zaostalih minsko-eksplozivnih tvari.

Nakon zajedničkog fotografiranja na ulazu u zgradu policije, policajac Siniša otpratio je djecu kako bi sigurno stigli do vrtića, ali i kako bi provjerio jesu li upamtili pojedine savjete o sigurnom kretanju pješaka u prometu… Ne sumnjamo kako su i u primjeni prometnih pravila naši mali gosti bili kakvi i nače jesu-genijalni.


Vijesti za aktualni mjesec:


13.2.2019.MCGP Bajakovo: U kombi vozilu pronađeno 12,5 kg marihuane
13.2.2019.Dovršeno kriminalističko istraživanje
8.2.2019.Počinio više prometnih prekršaja i prouzrokovao prometnu nesreću
8.2.2019.Riješena krađa goriva iz radnih strojeva
8.2.2019.Provalnik otuđio novac i nakit
5.2.2019.„Dan sigurnijeg Interneta 2019.- Zajedno za bolji internet"
4.2.2019.Analiza akcije prometne policije
4.2.2019.Vozilo sletio u Beravu i smrtno stradao
4.2.2019.Otkriven nakon provala
4.2.2019.Provala u trgovinu alatom
1.2.2019.Akcija prometne policije 2./3. veljače


str.: 1 od 1. Ukupno: 11 zapisa.